Mükemmel yılbaşı kokteylleri


Duyguları ve bedeni canlı tutan karşımlar…

BRANDY AĞIRLIKLI

Morning Glory

Malzemeler:

30 ml Brandy

15 ml portakallı Curacao

15 ml saf limon suyu

Az miktarda Angustura Bitter

Az miktarda Pernod

Buz

Hazırlanışı: Bütün malzemeleri shaker’a koyup karıştırdıktan sonra içkiyi servise sunabilirsiniz. Garnitür olarak limon kabuğu seçin.

ŞAMPANYA AĞIRLIKLI

Mimosa

Malzemeler:

30 ml taze portakal suyu

10 ml Curacao (Portakal Rengi)

Soğuk şampanya

Hazırlanışı: Curacao ve portakal suyunu bardağa boşaltın, daha sonra üstünü şampanya ile tamamlayın. İçine bir dilim portakal ilave edin. Garnitür olarak da portakal kabuğu seçmelisiniz.

VOTKA AĞIRLIKLI

Bloody Mary

Malzemeler:

30 ml votka

120 ml domates suyu

Tuz ve karabiber

10 damla Tabasko sosu

10 damla Worcestershire sosu

10 damla limon suyu

Buz

Hazırlanışı: Önce votka, sonra sırasıyla tuz, biber, Tabasko sosu, Worcestershire sosu, limon suyu ve buzları bardağa koyup özel kokteyl kaşığı ile karıştırın. Daha sonra üstüne domates suyu ekleyip tekrar karışıtırın. Garnitür olarak kereviz sapını kullanın.

SHERRY AĞIRLIKLI

Sherry Flip

Malzemeler:

60 ml krem Sherry

1 yumurta

Buz

Hazırlanışı: Blender’da köpürünceye kadar karışıtırın ve servis bardağına koyun. Garnitür olarak tarçın ve hindistan cevizi kullanın.

 

ŞAMPANYA AĞIRLIKLI

Champagne Coctail

Malzemeler:

1 adet küp şeker

6 damla Angostura Bitters

15 ml brandy veya konyak

Soğutulmuş şampanya

Hazırlanışı: Şeker küpünü Angustra Bitter’a bulayın ve bardağa atın. Önce brandy veya konyak, sonra da şampanyayı ekleyin. Garnitür olarak portakal dilimi kullanın.

CİN AĞIRLIKLI

Perfect Lady

Malzemeler:

30 ml Gin

15 ml şeftali Brandy

15 ml limon suyu

1 yumurta beyazı

Buz

Hazırlanışı: Shaker’da karıştırdıktan sonra kokteylinizi servise sunabilirsiniz. Garnitür olarak şeftali dilimi kullanın.

BAKARDİ AĞIRLIKLI

Bacardı Coctail

Malzemeler:

30 ml Bacardı

15 ml saf limon suyu

7 ml Grenadine

Yumurta akı (Seçime bağlı)

Buz

Hazırlanışı: Malzemeleri shaker’da karıştırdıktan sonra kokteylinizi servise sunabilirsiniz. Garnitür olarak vişne kullanın.

TEKİLA AĞIRLIKLI

Ole

Malzemeler:

30 ml Tekila

30 ml (Lena) muz likörü

7 ml Blue Curacao

Buz

Hazırlanışı: Tekila, muz likörü ve buzları karıştırma bardağında karıştırın ve kokteyli servis bardağına koyun. Blue Curacao’yu da bardağın ortasına damlatın. Blue Curacao dibe çökecektir, çünkü yoğunluğu diğer malzemelerden daha fazladır. Garnitür olarakta Bodrum limonu kullanın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: